De meest gestelde vragen:

Waarom zou ik een auto van 2013 aanschaffen?

Omdat in 2014 de bijtelling voor elektrische- en semi-elektrische auto’s, met minder dan 50gram CO2 uitstoot, naar respectievelijk 4 en 7% is gegaan. U maakt met een auto van 2013 dus maximaal gebruik van het bijtellingsvoordeel, met een maximum van 60 maanden vanaf de eerste volledige maand na datum eerste toelating.

Wat is het verschil tussen Full Operationele Lease & Financial Lease?

Full Operationele Lease (FOL) is een leaseconstructie waarbij de leasemaatschappij eigenaar is van de auto en deze beschikbaar stelt aan u. Alle componenten zitten is het leasetarief o.a. rente, afschrijving, verzekering en onderhoud. Omdat de subsidies alleen interessant zijn als de auto op uw eigen bedrijfsnaam geregistreerd staat en is opgenomen in uw eigen boekhouding raden wij het af om een 50gr CO2 auto zonder bijtelling op basis van FOL te gaan rijden. Uw leasetarief is hierdoor onnodig hoog. Financial Lease (FL) is alleen het financieren van de auto eventueel voorzien van een slottermijn waardoor de maandbedragen lager zijn. Met een FL constructie geniet u maximaal van de subsidievoordelen. Daarnaast is de auto, na voldoen van alle maandbedragen en eventuele slottermijn, gewoon van u. Wij adviseren om na de periode van 60 maanden, wanneer de bijtellingvrijstelling vervalt, de auto naar privé te halen en hem beschikbaar te stellen aan uw bedrijf op basis van een kilometer vergoeding. Hierdoor heeft u wederom geen bijtelling.

Waarom gaat niet iedereen in zo’n elektrische auto rijden?

Dat zouden wij ook graag zien, echter zijn auto's met 0% bijtelling voor veel bedrijven nog steeds niet heel bekend. Dat deze 0% bijtelling overdraagbaar is al helemaal. Misschien wilt u ons aanbevelen via Facebook, LinkedIn en/of Twitter.

Ik rij meer dan 50.000 km per jaar, is het dan wel interessant?

Geen enkel probleem! Veel van onze klanten rijden zelfs meer kilometers per jaar met een Tesla Model S, volledig elektrisch. Door de lage gebruikskosten (geen wegenbelasting, geen brandstofkosten en lage onderhoudskosten) een zeer interessante auto.

Wat zijn de onderhoudskosten van hybride auto?

De onderhoudskosten zullen veel lager zijn dan de kosten van conventionele auto’s. Omdat bij het afremmen de elektromotor wordt gebruikt voor het opladen van de accu’s, slijten bijvoorbeeld uw remmen veel minder. Tevens wordt de verbrandingsmotor veel minder gebruikt omdat u een deel van de gereden kilometers op de accu’s rijdt en de verbrandingsmotor niet gebruikt.

Hoe lang gaat het accupakket mee?

Dit hangt af van het gebruik. Dagelijks opladen en niet te zwaar belasten verlengt de levensduur. De meeste fabrikanten hebben een uitgebreidere garantie voor de accu’s. Bij Tesla geeft men zelfs 8 jaar garantie op de accu en aandrijflijn.

Waarom moet ik bij mijn eigen leasemaatschappij wel aanbetalen?

Omdat onze financiële instellingen anders werken dan 'gewone' banken of leasemaatschappijen, zij zien de auto als waarde object waardoor het risico afneemt. Mocht u niet meer kunnen betalen dan weten leasemaatschappijen ons ook te vinden om tegen een marktconforme prijs uw auto te verkopen.

Wat is het verschil tussen de Chevrolet Volt en Opel Ampera?

Technisch gezien is er geen enkel verschil.

Ik werk bij een groot bedrijf en heb een autoregeling maar deze auto’s staan er niet bij?

Dat kan een aantal oorzaken hebben maar de belangrijkste is dat u waarschijnlijk een regeling heeft op basis van Full Operationele Lease met een investeringsbeperking. Als uw directie toestemming geeft, maken wij graag een offerte en laten zien dat de kosten van hybrides en volledige elektrische auto's in het bijzonder veel lager zijn dan vergelijkbare conventionele auto’s.

Moet ik thuis ook een laadpaal hebben?

Wij adviseren dat wel te doen omdat u met een standaard stopcontact het gevaar loopt dat deze wordt overbelast. Tevens wordt de laadtijd veel korter als u gebruik maakt van een laadpaal. Informatie over laadpalen kunt u uiteraard bij ons krijgen. Voor een Tesla volstaat een 380volt (krachtstroom-)stopcontact.

Ik lees wel eens dat in de praktijk deze auto helemaal niet zo voordelig zijn?

Dat komt omdat berijders van hybride auto's vaak niet of nauwelijks de accu’s opladen met de bijgeleverde laadkabel. Hierdoor wordt de verbrandigsmotor onnodig vaak gebruikt. De meeste Plug-In Hybride auto’s kunnen meer dan 50 kilometer elektrisch rijden, dit blijkt in de praktijk 80% van de standaard ritten te zijn. De meeste brandstofkosten worden gemaakt met een koude motor en bij korte ritjes, door de elektromotor te gebruiken worden deze ritjes extreem voordelig.

Waarom zijn deze auto’s veel groter dan de 14% bijtellingsauto’s?

Omdat ze minder dan 50 gram CO2 uitstoten worden deze auto’s door onze overheid zwaar gesubsidieerd. De kosten van deze auto’s zijn veel lager dan vergelijkbare auto’s en in veel gevallen zelfs ook lager dan een 14% bijtelling auto.

Ik ben starter, kan ik dan ook leasen?

Zeker! Onze financiële instellingen kijken graag naar uw situatie en zullen met een passend voorstel komen zodat ook u een elektrische of semi-elektrische auto kunt gaan rijden.

Ik heb de afgelopen jaren geen winst gemaakt, kan ik dan toch leasen?

Daar zijn zeker mogelijkheden voor! Wij kijken graag naar uw bedrijfssituatie, neem hiervoor gerust contact met ons op.

Ik wil een Nissan Leaf leasen doen jullie dat ook?

Uiteraard! Wij kunnen elk voertuig tegen zeer aantrekkelijke tarieven financieren.

Naast een Volvo V60 Hybrid wil ik ook een bestelauto leasen, doen jullie dat ook?

Geen probleem! Wij kunnen elk voertuig voorzien van een financial lease overeenkomst. Stuurt u ons de offerte van uw dealer, dan maken wij een calculatie voor u. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij de aanschaf voor u regelen, in dat geval horen we graag wat uw wensen zijn.

Ik heb een caravan, nu dacht ik dat elektrische auto’s deze niet konden trekken. Klopt dat?

Zeker niet! De Mitsubishi Outlander PHEV mag bijvoorbeeld 1.500kg. trekken en de Volvo V60 D6 Plug-In Hybrid zelfs 1.800kg.! Deze auto’s hebben voorin een conventionele verbrandingsmotor liggen en achterin een accupakket. Maar ook volledig elektrisch kunt u met een caravan op pad! Een Tesla Model X kan bijvoorbeeld niet minder dan 2.250kg. trekken. Geen enkel probleem dus!

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op, wij geven graag antwoord op al uw vragen!