De meest gestelde vragen:

Waarom zou ik een gebruikte Tesla Model S of X aanschaffen?

Omdat de bijtelling in 2019 geregistreerde EV’s boven de 50.000,- omhoog is gegaan. Een 2018 of oudere Tesla heeft nog tot 60 maanden na de eerste registratie 4% Bijtelling. Een nieuwe Tesla (v.a. 2019) tot 50.000,- 4% en daarboven 22%!

Wat is het verschil tussen Full Operationele Lease & Financial Lease?

Full Operationele Lease (FOL) is een leaseconstructie waarbij de leasemaatschappij eigenaar is van de auto en deze beschikbaar stelt aan u. Alle componenten zitten in het leasetarief o.a. rente, afschrijving, verzekering en onderhoud. Omdat de subsidies alleen interessant zijn als de auto op uw eigen bedrijfsnaam geregistreerd staat en is opgenomen in uw eigen boekhouding raden wij het af om een 50gr CO2 auto zonder bijtelling op basis van FOL te gaan rijden. Uw leasetarief is hierdoor onnodig hoog. Financial Lease (FL) is alleen het financieren van de auto eventueel voorzien van een slottermijn waardoor de maandbedragen lager zijn. Met een FL constructie geniet u maximaal van de subsidievoordelen. Daarnaast is de auto, na voldoen van alle maandbedragen en eventuele slottermijn, gewoon van u. Wij adviseren om na de periode van 60 maanden, wanneer de bijtellingvrijstelling vervalt, de auto naar privé te halen en hem beschikbaar te stellen aan uw bedrijf op basis van een kilometervergoeding. Hierdoor heeft u wederom geen bijtelling.

Waarom gaat niet iedereen in een elektrische auto rijden?

Dat vragen wij ons ook af, range exaitie (bang om stil komen te staan) is de grootste, onzin volgens ons, we hebben klanten die met een ‘oude’ Nissan Leaf 30.000km per jaar rijden en af en toe maar hoeven snel te laden. Zeker als je woon/werk doet is elke EV geschikt mits de afstand maar minder is dan 100km. Vakantie stress, ook niet nodig er zijn inmiddels zoveel partijen die door hebben dat er een leuke boterham te verdienen valt aan de wachtende EV rijder. Investering te hoog, ja EV’s zijn duurder in aanschaf maar in gebruikskosten is een EV veel voordeliger in gebruik dan een conventionele auto. De restwaarde is ook veel hoger!

Ik rij meer dan 50.000 km per jaar, is het dan wel interessant?

Geen enkel probleem! Veel van onze klanten rijden zelfs meer kilometers per jaar met een Tesla Model S of Tesla Model X, volledig elektrisch. Door de lage gebruikskosten (geen wegenbelasting, geen brandstofkosten en lage onderhoudskosten) een zeer interessante auto.

Wat zijn de onderhoudskosten van hybride auto?

De onderhoudskosten zullen veel lager zijn dan de kosten van conventionele auto’s. Omdat bij het afremmen de elektromotor wordt gebruikt voor het opladen van de accu’s, slijten bijvoorbeeld uw remmen veel minder. Tevens wordt de verbrandingsmotor veel minder gebruikt omdat u een deel van de gereden kilometers op de accu’s rijdt en de verbrandingsmotor niet gebruikt.

Hoe lang gaat het accupakket mee?

Dit hangt af van het gebruik. Dagelijks opladen en niet te zwaar belasten verlengt de levensduur. De meeste fabrikanten hebben een uitgebreidere garantie voor de accu’s. Bij Tesla geeft men zelfs 8 jaar garantie op de accu en aandrijflijn zonder kilometerbeperking.

Waarom moet ik bij mijn eigen leasemaatschappij wel aanbetalen?

Omdat onze financiële instellingen anders werken dan 'gewone' banken of leasemaatschappijen, zij zien de auto als waarde object waardoor het risico afneemt. Mocht u niet meer kunnen betalen dan weten leasemaatschappijen ons ook te vinden om tegen een marktconforme prijs uw auto te verkopen. Het risico is daarom beperkt, daarnaast werken wij met courante auto's waarbij de afschrijving veel minder is dan conventionele auto's.

Wat is het verschil tussen de Chevrolet Volt en Opel Ampera?

Technisch gezien is er geen enkel verschil alleen in Europa kennen wij Opel als merk.

Ik werk bij een groot bedrijf en heb een autoregeling maar deze auto’s staan er niet bij?

Dat kan een aantal oorzaken hebben maar de belangrijkste is dat u waarschijnlijk een regeling heeft op basis van Full Operationele Lease met een investeringsbeperking. Als uw directie toestemming geeft, maken wij graag een offerte en laten zien dat de kosten van hybrides en volledige elektrische auto's in het bijzonder veel lager zijn dan vergelijkbare conventionele auto’s.

Moet ik thuis ook een laadpaal hebben?

Wij adviseren dat wel te doen omdat u met een standaard stopcontact het gevaar loopt dat deze wordt overbelast. Tevens wordt de laadtijd veel korter als u gebruik maakt van een laadpaal. Informatie over laadpalen kunt u uiteraard bij ons krijgen. Voor een Tesla volstaat een 380volt (krachtstroom-)stopcontact.

Ik lees wel eens dat in de praktijk deze auto helemaal niet zo voordelig zijn?

Dat komt omdat berijders van hybride auto's vaak niet of nauwelijks de accu’s opladen met de bijgeleverde laadkabel. Hierdoor wordt de verbrandigsmotor onnodig vaak gebruikt. De meeste Plug-In Hybride auto’s kunnen meer dan 50 kilometer elektrisch rijden, dit blijkt in de praktijk 80% van de standaard ritten te zijn. De meeste brandstofkosten worden gemaakt met een koude motor en bij korte ritjes, door de elektromotor te gebruiken worden deze ritjes extreem voordelig.

Ik ben starter, kan ik dan ook leasen?

Zeker! Onze financiële instellingen kijken graag naar uw situatie en zullen met een passend voorstel komen zodat ook u een elektrische of semi-elektrische auto kunt gaan rijden.

Ik heb de afgelopen jaren geen winst gemaakt, kan ik dan toch leasen?

Daar zijn zeker mogelijkheden voor! Wij kijken graag naar uw bedrijfssituatie, neem hiervoor gerust contact met ons op.

Ik wil een Nissan Leaf leasen doen jullie dat ook?

Uiteraard! Wij kunnen elk voertuig tegen zeer aantrekkelijke tarieven financieren.

Naast een Volvo V60 Hybrid wil ik ook een bestelauto leasen, doen jullie dat ook?

Geen probleem! Wij kunnen elk voertuig voorzien van een financial lease overeenkomst. Stuurt u ons de offerte van uw dealer, dan maken wij een calculatie voor u. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij de aanschaf voor u regelen, in dat geval horen we graag wat uw wensen zijn.

Ik wil mijn eigen, huidige auto her-financieren kunnen jullie dat ook?

Zeker, wij kunnen elke auto her-financieren, stuur uw KvK-nummer, IBAN-nummer, kopie van uw rijbewijs, 06-nummer via de [email protected] en geef aan welke looptijd en gewenste investering u wenst dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb een caravan, nu dacht ik dat elektrische auto’s deze niet konden trekken. Klopt dat?

Zeker niet! De Mitsubishi Outlander PHEV mag bijvoorbeeld 1.500kg. trekken de Volvo V60 D6 Plug-In Hybrid 1.800kg en de Tesla Model X zelf 2.250kg! De PHEV auto’s hebben voorin een conventionele verbrandingsmotor liggen en achterin een accupakket. Maar ook met een volledig elektrisch kunt u met een caravan of aanhanger op pad! Geen enkel probleem dus!

Waar kan ik een Tesla opladen?
Een Tesla kun je thuis of op de zaak met de standaard laadkabel opladen 220volt duurt 24uur en met de 380volt connector binnen 8uur. Verder kun je natuurlijk gebruik maken van de openbare laadpalen (c.a. 35ct/km) of snelladen bij FastNed (59ct/km) maar de meeste Tesla eigenaren zie je bij de gratis SuperCharger laadpunten staan, dit gaat het snelst (30min 75%vol).

Welke Tesla moet ik kiezen
Dat is natuurlijk heel persoonlijk, wil je AutoPilot (v.a. eind 2014), wil je 4x4 Dual Drive v.a. 2015, wil je een Performance enz. Komt u er niet uit, bel even dan helpen we u graag omweg om uw ideale Tesla te vinden.

Wanneer komt de Tesla Model 3 in Nederland 
De productie van de Model 3 is inmiddels op orde, Tesla bouwt er nu zo'n 5.000 per week. Tesla zal eerst de uitstaande orders rondom de fabriek maken en uitleveren om eventuele kinderziektes eenvoudig te kunnen verhelpen. Wij verwachten dat de eerste Model 3 Tesla's medio 2019 in Europa uitgeleverd zal gaan worden. Het vervelende is dat Tesla eigenaren, dus die al een S of X hebben, eerst hun 3 krijgen en daarna pas de nieuwkomers en er zijn nogal wat wachtende voor u. Wij verwachten ook dat de Model 3 als occasion straks beschikbaar komt maar duurder zal zijn dan de nieuwprijs...

Waarom Tesla kopen
De gebruikskosten van een 100% Elektrische auto is in Nederland erg laag, of anders gezegd andere auto's zijn in Nederland erg duur. Geen BPM, wegenbelasting maar ook de lage kosten per kilometer dmv energie zijn veel goedkoper dan van een benzine, diesel of LPG auto. Daarnaast zitten er minder onderdelen in een EV zodat de kans op reparatie veel kleiner is en een EV minder langs de garage hoeft voor regulier onderhoud en/of reparatie.

Waarom maakt Tesla nog steeds verlies
Geld verdienen in de autobranche is sowieso lastig, veel autofabrikanten hebben overheidssteun nodig om niet failliet te gaan, als je dan ook nog relatief weinig auto's maakt en alles nieuw hebt moeten ontwikkelen dan loop je snel achter de feiten aan. Daarnaast heeft Tesla enorm geïnvesteerd in het laad netwerk, ook waar nog bijna geen Tesla verkocht worden. U kunt met uw Tesla gratis (t/m registratie 2016) door heel Europa reizen, dit is een USP maar kost uiteraard veel geld. Tesla is een beursgenoteerd bedrijf en zal zo lang mogelijk geen winst willen maken, alles wat ze verdienen stoppen ze terug in het bedrijf i.p.v. uitkeren aan de aandeelhouders. Maar met de productie van 5.000 eenheden Model 3 zouden ze meer wint moeten maken dan kosten, maar Tesla zal toch deze winst weer in het bedrijf willen blijven stoppen om te kunnen groeien.

Hoe start ik een Tesla
Een Tesla heeft geen contactslot, zodra u aan komt lopen met de sleutel op zak gaan de hendels naar buiten (Model S) of gaat de deur vanzelf open bij een Model X, de Model 3 werkt ook met je telefoon, dus zonder sleutel. Zodra je het rempedaal intrapt gaat de auto aan en kun je de versnellingshandel in Drive of Reverse zetten. Zodra je uitstapt en wegloopt sluit de auto vanzelf af. Nooit meer nadenken of je je auto wel hebt afgesloten, mooi toch? Het is net een Apple computer, als het met 1 klik minder kan...

Waar wordt Tesla gemaakt?
De fabriek van Tesla is de oude General Motors fabriek in Fremond, de batterijen worden gemaakt in de Gigafactory in Mexico. Om invoerrechten te ontlopen worden alle Europese Tesla's na de proefrit in Fremond ontdaan van de achterste elektromotor en het accupakket, zo komt de auto als halffabrikaat in Tilburg aan wat de accu en de aandrijfunit er weer in wordt gezet en gaat de auto naar het land van afleveren. Binnenkort zal Tesla een fabriek openen in Europa zodat ze daar snel en voordelig auto's kunnen bouwen. Daar gaat de winst weer...

Waar komt de naam Tesla vandaan
De naam Tesla komt van de Nicola Tesla een Servisch-Amerikaanse uitvinder, hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinder aller tijde. 

Welke modellen heeft Tesla
Tesla is begonnen met de Roadster, een Lotus voorzien van elektromotor en accupakket, daarna is de Model S geïntroduceerd (eind 2013 in EU) en eind 2016 de Model X. De Model 3 komt zeer waarschijnlijk medio 2019 en dan komt er nog een kleine SUV op basis van de Model 3, de Y. Ook komt Tesla binnenkort met Truck's, vrachtwagens, volledig elektrisch uiteraard.

Wat doet Tesla in Tilburg
Omdat de productie buiten de EU plaatsvind moet Tesla invoerrechten betalen, dat loopt aardig op met zo'n dure auto, maar als je nou een halffabrikaat importeert is dat veel voordeliger! In Tilburg worden alle Europese Tesla's voorzien van uw Elektromotor (achter) en het accupakket, daarna gaat de auto naar het land van bestemming. Tesla is bezig om in Europa een fabriek te openen zodat ze meer productiecapaciteit gaat krijgen en geen invoerrechten meer hoeven te betalen.

Welke kleuren heeft Tesla
Bij de introductie heeft Tesla bij  de S & X een Bordeaux Rode kleur gehad, Signature Red daarnaast kon je kiezen uit een paar kleuren en gaande weg zijn er meer kleuren toegevoegd. Qua interieur is de keuze ook beperkt, wit, grijs, beige en zwart leder, standaard zit er geen leder in een Tesla maar deze optie wordt bijna altijd gekozen. 

Welke opties heeft een Tesla
Standaard is een Tesla al rijk uitgerust, het aantal opties is vrij beperkt, luchtvering, panorama dak, beter voorgevormde stoelen (vanaf 2015), 4x4 (v.a. 2015) zijn de belangrijkste opties. Het Tech Pakket zit in bijna alle Tesla's, parkeersensoren en  bijvoorbeeld een hoedenplank zijn ook opties!

Welke laadpaal moet ik nemen bij een Tesla
In principe heeft u geen laadpaal nodig, met de standaard laadkabel kunt u uw Tesla binnen 8 uur opladen, u moet alleen wel een 380volt 16A aansluiting hebben. Let wel op dat als u de kabel laat hangen hij niet gestolen wordt, deze kabel is duurder dan een WallConnector van Tesla. Aan de zaak adviseren wij om een openbare laadpaal neer te laten zetten zodat ook uw klanten kunnen laden. 

Wat kost een Tesla
Voor aanschafprijzen kunt u op onze site kijken, afhankelijk van het bouwjaar, uitvoering opties en kilometerstand zult u uw keuze kunnen maken. Qua afschrijving hebben wij een terugkoop-garantie maar beter is om uw auto tzt door ons te laten verkopen, bij verkoop is 97% van de opbrengst met aftrek van € 0,01 voor elke afgelegde kilometer voor u. De wegenbelasting is vrij t/m 2020 maar ook daarna verwachten wij dat onze Overheid dit vrij laat, immers wil men dat iedereen EV gaat rijden en er valt weinig te halen, er rijden in 2019 nog geen 60.000 100% elektrische auto's in Nederland. De wegenbelasting verhogen voor de bestaande Diesel en benzine auto's levert direct veel meer inkomsten op. Verzekering is uiteraard wat duurder omdat de auto duur is in aanschaf, wij hebben een tussenpersoon die vanaf zo'n 125,- per maand, maar afhankelijk van uw schadevrije jaren. Onderhoud is niet zo duur, weinig draaiende delen. Wij adviseren als u veel rijdt 1x per jaar een beurt te laten doen en als u weinig rijdt 1x in de 2 jaar. Banden, als u de acceleratie veelvuldig gebruikt, gaan natuurlijk heel hard maar we hebben klanten die 50/60.000km met een set 19" banden doen. De 21" banden zijn eens zo duur en zachter qua compound, waardoor ze sneller slijten. Als u een goede indicatie wilt hebben van de totale kosten kunt u het beste even contact met ons opnemen zodat we even met u meerekenen.

Welke accu heeft een Tesla
Tesla maakt gebruik van Panasonic Litium batterijen en sinds een tijdje produceert Tesla zijn eigen batterijen. Maar u bedoel waarschijnlijk de grote van het accupakket, Tesla heeft altijd een vanaf prijs, in 2013 was dat de 60kwh, later de 70kwh en nu de 75kwh. De grotere accu, 85kwh, 90kwh of zelfs 100kwh waren/zijn de duurdere versies met een  groter bereik. Maar wij hebben klanten die met een 60kwh 40.000km per jaar rijden. U moet alleen wat vaker tussentijd laden als u bijvoorbeeld bij een relatie bent. Met 380volt/16A laad een tesla zo'n 45 km/u. 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op, wij geven graag antwoord op al uw vragen!